Beste Reistijd Londen (weer en klimaat)

Wanneer je op citytrip gaat, wil je natuurlijk zo veel mogelijk doen en zien. Veel bezienswaardigheden bevinden zich buiten, en dan is zware regen of hele hoge temperaturen niet echt fijn. Daarom is het slim om altijd naar het klimaat van een stad te kijken voor je een citytrip boekt. Zo weet je wat je kunt verwachten, en hoef je ook niet je hele garderobe mee te nemen.

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Maar de beste reistijd heeft natuurlijk niet alleen met het klimaat te maken. In sommige periodes is het niet bepaald lekker weer, maar zijn er wel leuke evenementen in de stad te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kerstmarkten in december.

In dit artikel vertellen we je dus niet alleen over het klimaat in Londen, maar ook over de evenementen en dingen die je er kunt doen. Met deze combinatie kun je de perfecte citytrip boeken.

Klimaat en weer in Londen

Engeland staat nu niet bepaald bekend om de hoge temperaturen en de vele uren zon. Toch kan het er lekker weer zijn. Als je niet graag op citytrip gaat met 35 graden, is Londen een goede optie voor de zomer. Het is er heerlijk vertoeven in het zonnetje, en je kunt de hele dag wandelen zonder flink te zweten. Helaas valt er wel regelmatig regen in Londen, en dat het hele jaar door. Daarom is het slim een kleine paraplu in je koffer te doen. In de zomermaanden is de kans op regen wel een stuk kleiner. Een jasje met capuchon is genoeg voor dagen waarop het af en toe een heel klein beetje regent.

Voorjaar in Londen – citytrip in de lente

Met het voorjaar bedoelen we de maanden maart, april, mei en juni. In maart is het nog niet zo warm, maar zo’n 10 graden overdag. Wel komt de zon dan al veel vaker tevoorschijn dan in de winter. De prijzen voor tickets en hotels liggen in deze periode redelijk laag. Als je dus tegen wat lagere temperaturen kunt, is dit een goed moment voor een citytrip.

In april en mei wordt het al wat warmer, en in juni is het vaak al zo’n 20 graden overdag. Dat is een fijne temperatuur om flink te wandelen! De UV index gaat in juni ook flink omhoog, vergeet dus niet zonnebrandcrème mee te nemen. De zon voelt misschien niet erg warm aan, maar je moet toch je huid beschermen.

In het voorjaar is het minder druk dan in de zomer. Hierdoor hoef je niet zo lang in de rij te staan bij attracties en bezienswaardigheden. Dit heeft zo zijn voordeel.

Voor de wijnliefhebbers is de London Wine Week een leuk evenement dat jaarlijks plaatsvindt in het voorjaar. In juni is er ook een heel apart feest, dan wordt de verjaardag van de koningin gevierd (al is ze eigenlijk op 21 april jarig)! Dit feest wordt ‘Trooping the Colour’ genoemd. Je kunt de optocht gratis bekijken. Het is wel erg druk op deze dag, dus denk hieraan als je met kleine kinderen gaat die misschien niet lang kunnen staan wachten.

Citytrip Londen in de zomer

De zomermaanden (juli en augustus) zijn zoals in veel andere Europese landen de warmste maanden van het jaar. De gemiddelde temperatuur overdag is 22 graden. In de avonduren koelt het wel af. Neem dus een vestje en eventueel een dun sjaaltje mee, zodat je ook ‘s avonds nog van het gezellige Londen kunt genieten.

In deze periode is het heerlijk om in één van de vele parken te wandelen of te picknicken. Je zult zien dat je niet de enige bent die van de frisse lucht en het zonnetje wil genieten. Vergeet niet je zonnebrandcrème mee te nemen. Ook in Londen kan de zon je huid beschadigen. Je wil natuurlijk niet met een rood gezicht thuis komen.

In straten waar veel auto’s rijden kan het nogal benauwd zijn op een warme middag. De uitlaatgassen en de warmte blijven namelijk tussen de gebouwen hangen. Vooral in grote winkelstraten als Oxford Street kun je een benauwd gevoel krijgen. Gelukkig is het in de winkels lekker koel, en zijn er genoeg restaurants en cafés in de buurt waar je even uit kunt rusten.

Najaar – Londen bezoeken in de herfst

In september beginnen de temperaturen al te dalen, maar blijft het lekker om de stad te ontdekken. Het is gemiddeld 19 graden overdag, maar ‘s nachts is het wel fris. Ook kunnen er aardig wat bewolkte dagen zijn. Vergeet dus niet een dun jasje of een vest mee te nemen.

De prijzen van de hotels gaan in deze periode vaak wat omlaag, dus het is een goed idee om in het najaar een budget citytrip te boeken naar Londen.

In de laatste week van oktober, en vooral op 31 oktober, worden er veel Halloween gerelateerde evenementen georganiseerd. Dit is dus een leuk moment om met een groep vrienden of je kinderen naar Londen te gaan.

Londen bezoeken in de winter

In december, januari en februari is het koud in Londen. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 7 en 10 graden. De zon zul je in de winter helaas niet veel zien. Toch kun je ook in de winter Londen goed bezoeken.

In december hangt er een geweldig sfeer in de stad. De kerstinkopen worden gedaan, de winkels zijn prachtig versierd, je kunt genieten van de kerstmarkten… Ook al is de temperatuur laag, krijg je een warm gevoel van binnen als je Londen bezoekt tijdens deze periode!

Er vinden verschillende kerstmarkten plaats in Londen. Sommige gaan open in november, anderen in december. Vaak is het mogelijk om ook in de eerste dagen van januari nog van de markten te genieten. Naast leuke cadeaus kun je er ook heerlijke drankjes scoren om op te warmen.

Een ander voordeel van een citytrip in de winter is de Sale! Vanaf Boxing Day, 26 december, tot ongeveer half januari kun je genieten van flinke kortingen in bijna alle winkels in Londen.

Ook kun je de festiviteiten van het Chinees nieuwjaar meemaken in het begin van het jaar. Vooral in Chinatown wordt er op deze dag veel georganiseerd.

Shares