Citytrip Londen met vlucht vanuit België

Als je voor een paar dagen naar Londen gaat, kun je het beste het vliegtuig nemen. Dit is snel, redelijk goedkoop en makkelijk. Vanuit Brussel ben je in no time in het prachtige Londen. Hier leggen we je uit hoe lang de vlucht duurt, vanaf welke luchthavens je kunt vertrekken, hoe je van de luchthaven in Londen naar het centrum gaat en waar je goedkope tickets kunt kopen.

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Van luchthaven Brussel Zaventem of Charleroi naar London Heathrow Airport of London Gatwick

Als je met Brussels Airlines vliegt, kom je bij Heathrow aan in Londen. Het is mogelijk om met andere vliegmaatschappijen bij Gatwick te landen. Beide vliegvelden zijn erg groot, en liggen best ver van het centrum van Londen. Hierdoor moet je dus wel wat extra tijd rekenen om van het vliegveld naar je hotel te gaan. Gelukkig zijn hier genoeg oplossingen voor, vaak voor een lage prijs. Hier vertellen we je zo meer over.

Beide vliegvelden zijn zeer goed verbonden met het centrum. Je hoeft je hier dus zeker geen zorgen over te maken wanneer je je vliegtickets boekt.

Van het vliegveld in Londen naar het centrum – Luchthaventransfers

Er zijn verschillende opties om van London Heathrow Airport of London Gatwick naar het centrum van Londen te gaan.

De duurste optie is de taxi. Het voordeel hiervan is wel dat deze je precies voor je hotel af zal zetten. Let er wel op dat je in een echte taxi stapt, en dat de meter wordt aangezet. Zo zie je precies hoeveel je uiteindelijk moet betalen.

Ook rijden er speciale transfer bussen. Deze zijn comfortabel en vertrekken regelmatig. Je hoeft dus nooit lang te wachten. Er zijn verschillende busmaatschappijen, maar meestal liggen de prijzen rond de £ 10 per persoon. Je wordt in het centrum afgezet bij een groot

station. Hier kun je bijvoorbeeld een andere bus, trein of metro in de buurt nemen om naar je hotel te gaan. Bussen kunnen natuurlijk ook last hebben van de file. Als je dus tijdens de spits in de bus stapt, moet je extra reistijd rekenen. De reis van Gatwick naar het London Coach Station duurt bijna 1u30 (zonder file). Als je van Heathrow naar hetzelfde busstation wil reizen, moet je tussen de 40 en 80 minuten rekenen (afhankelijk van het verkeer en het tijdstip).

De snelste optie om van Heathrow naar het centrum van Londen te gaan is de Heathrow Express. Deze non-stop treinen rijden binnen 15 minuten naar Paddington (in het centrum). Vanuit Gatwick heb je de Gatwick Express. Ook deze brengt je in 15 minuten naar het centrum, maar dan naar Victoria Station.

Je kunt ook de Underground (metro) nemen. Dan duurt je reis bijna een uur vanaf Heathrow. Vanaf Gatwick doe je er ongeveer 30 minuten over. Met een Oyster Card, die je op het vliegveld kunt kopen, zul je niet veel betalen voor je transfer.

De meest comfortabele optie is toch wel de transfer met privé auto. Op de luchthaven bieden verschillende bedrijven hun dienst aan. Ook is het mogelijk zo’n transfer online van te voren te boeken. Zo weet je zeker dat er een auto met chauffeur klaar staat zodra je in de aankomsthal bent.

Hoe lang is het vliegen van België naar Londen?

Vanuit Brussel ben je in 1u10 à 1u25 in Londen. Afhankelijk van het weer kan het een paar minuten langer duren, zoals altijd het geval is met vliegen.

Vergeet niet dat je wel op tijd op het vliegveld moet zijn, vooral wanneer je een koffer in wil checken. Ook duurt het langer als je bij aankomst op je koffer moet wachten. Ga je maar een paar dagen op citytrip? Probeer dan alleen handbagage mee te nemen, zo bespaar je geld en tijd.

Waar kan ik vliegtickets naar Londen kopen?

Vliegtickets kun je het beste online kopen. Zo kun je op je gemak alles bekijken. Ook is het zo makkelijker om prijzen te vergelijken en de beste deal te vinden.

TIP: Indien je flexibel bent qua vertrek en aankomstdatum, raden we je aan om meerdere prijs simulaties te doen. Op sommige dagen ben je veel goedkoper uit dan op andere dagen.

Om binnen enkele minuten de goedkoopste tickets te scoren, vergelijk je de prijzen en boek je op cheaptickets.be

Shares