Citytrip Londen, waar kun je logeren?

Je hebt besloten op citytrip te gaan naar Londen, wat leuk! Maar weet je al waar je gaat slapen? De keuze van een hotel is nog niet zo makkelijk als je denkt. Je moet niet alleen naar de prijs kijken, maar vooral ook naar de ligging. Je wil natuurlijk niet met je jonge kinderen in een hotel vlakbij de nachtclubs overnachten. En als vriendengroep wil je liever niet in een hele rustige wijk zitten ‘s avonds.

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Wij hebben uitgezocht welke wijken het leukst zijn voor diverse types reizigers. Lees dus snel verder om te kijken welke wijk het beste bij jouw soort vakantie past.

Leuke wijken om te overnachten in Londen

Je kunt in Londen overal komen met het openbaar vervoer. Echter is het laat op de avond soms wat moeilijker om bij je hotel terug te komen. De meeste metrolijnen rijden maar tot ongeveer middernacht. Daar moet je dus zeker rekening mee houden. Wil je graag tot in de vroege uurtjes op stap, dan is het slim om een hotel te boeken in de buurt van de diverse uitgaansgelegenheden die de stad rijk is.

De perfecte wijken voor feestliefhebbers

Als echte feestliefhebber wil je natuurlijk graag zo snel mogelijk bij je hotel zijn na een avond uitgaan. Zoek daarom een hotel zo dicht mogelijk bij de uitgaansgelegenheden in één van deze wijken. Zo hoef je niet op de tijd te letten om de laatste metro of bus niet te missen, en lig je snel in je warme bed.

Shoreditch is een leuke wijk voor degenen die graag de avond en nacht in de pub en club doorbrengen. Hier kun je bijvoorbeeld genieten van betaalbare cocktails op de rooftop van de Queen of Hoxton, en bar met wel 4 verdiepingen. Ook de geheime underground bar Happiness Forgets is een echte aanrader voor lekkere cocktails en een relaxte sfeer.

In Camden Town is het makkelijk om live muziek evenement te vinden, en je kunt er helemaal jezelf zijn. Mensen vinden het hier juist leuk als je je volgens je eigen ‘aparte’ stijl kleed. Hier kun je urenlang in de vele pubs hangen, en een gezellig praatje maken met de locals. Voor de grootste pub in Europa moet je trouwens ook in Camden Town zijn. The World’s End is erg populair, en zelfs Radiohead is hier geweest!

In de wijk Brixton kun je genieten van jazz, maar ook House en Hip Hop. De Brixton 02 Academy is één van de meest bekende clubs in Londen. Als je in deze wijk verblijft, is het dus zeker aan te raden hier een avond te feesten.

 

Familie-vriendelijke wijken

Kensington is een fijne wijk om te verblijven met je gezin. Er zijn veel bezienswaardigheden in de buurt waardoor je niet zoveel met het openbaar vervoer hoeft. Dit scheelt je niet alleen veel geld, maar is ook nog eens fijner met kleine kinderen die de metro misschien niet zo leuk vinden. Je geniet hier van het prachtige Holland Park in het zuiden van de wijk. De kinderen zullen al snel nieuwe vriendjes vinden in de speeltuin, terwijl de ouders even van de rust genieten voor ze weer samen de drukte van de stad tegemoet gaan. Om te winkelen ga je naar Kensington High Street, en natuurlijk naar het bekende Harrods warenhuis.

Mayfair is een dure en luxe wijk, en de hotels zijn er dus ook redelijk prijzig. Hiervoor krijg je wel perfecte service. Vaak worden er ook extra dingen georganiseerd voor kinderen, en zijn er bijvoorbeeld kinderboeken en speelgoed te vinden in het hotel. Deze wijk is onder andere bekend door de Speakers Corner op de hoek van Hyde Park. Op zondag komen hier diverse sprekers hun mening geven over van alles en nog wat. Erg leuk om te zien dus. In het verleden hebben onder andere Karl Marx en George Orwell hier gestaan.

Budgetvriendelijke wijken

Londen is over het algemeen een dure stad, maar er zijn wel een aantal wijken die wat goedkoper zijn. Je kunt dus flink wat besparen door hier uit eten te gaan en te overnachten. Zo blijft er meer geld over om de volgende dag te gaan shoppen of om naar een museum of attractie te gaan.

In Kensington zijn een aantal relatief goedkope hotels te vinden, en ook in Shoreditch kun je wel iets vinden. Ga er niet van uit dat je voor minder dan € 70/80 per nacht een privékamer met badkamer hebt in Londen, dat is niet mogelijk. Wel kun je voor een paar tientjes per nacht in een hostel verblijven. De bedden zijn vaak niet geweldig, maar de badkamers schoon en netjes. Je kunt hier ook privékamers vinden, en voor een hoger bedrag heb je zelfs je eigen badkamer.

Tip: Neem geen ontbijt in het hotel, maar zoek een bakker op in de ochtend. Hier kun je vaak aan een tafeltje zitten, of je kunt er voor kiezen om je ontbijt in een nabijgelegen park te eten. Bij de wat grotere bakkers heb je bagels, scones, muffins, vers fruit en nog veel meer.

Hoe kom je vanaf het vliegveld bij je hotel?

Als je met het vliegtuig in Londen aankomt, ben je eigenlijk nog erg ver van de stad. De kans is groot dat je bij Heathrow aankomt, het grootste vliegveld van Londen. De snelste en goedkoopste manier om in het centrum van Londen de komen is met het openbaar vervoer. Een taxi kost namelijk al snel £ 45 à £ 70.

Met de Heathrow Express trein ben je binnen 15 à 20 minuten bij Paddington, in het centrum van de stad. Een enkele reis kost echter minimaal £ 22 per persoon.

Om geld te besparen kun je beter de metro nemen. Neem de Piccadilly lijn vanaf één van de terminals en binnen 50 à 60 minuten ben je in het centrum. Koop voor je vertrek een Oyster Card om geld te besparen op de metro en bussen.

Je kunt ook één van de speciale bussen nemen. Diverse bedrijven bieden binnen het vliegveld hun dienst aan. Vanaf zo’n £ 10 per persoon ga je met de bus naar het centrum. Let op, want sommige bussen zijn duurder dan anderen, terwijl ze dezelfde route rijden. Check ook voor het kopen van een kaartje hoe laat ze vertrekken, en waar ze zullen stoppen in het centrum van de stad.

Bekijk alle hotels in Londen →

Shares