Deze bekendste parken van Londen moet je bezoeken

Als je aan Londen denkt, zijn de parken waarschijnlijk niet het eerste dat in je opkomt. De stad staat meer bekend om de mooie oude gebouwen, musea en winkels. Toch kun je ook in deze grote en drukbezochte stad heerlijk van de natuur genieten. Je zult versteld staan van het aantal parken dat de stad telt.

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen in het voorjaar trekken de locals en toeristen naar de groene parken om te rusten en te genieten. Ook als je met kinderen gaat is het heerlijk om even naar een groot park te gaan. In de stad moeten ze netjes op de stoep lopen, in het museum mogen ze niet rennen of luid praten, maar in het park kunnen ze zoveel rennen en spelen als ze willen. Zo kunnen ze al hun energie kwijt. Ondertussen kun jij als ouder je voeten laten rusten voor jullie weer verder gaan met het ontdekken van de stad.

We vertellen je hier alles over de parken van Londen, en geven je ook tips zodat je de mooiste en leukste parken kunt bezoeken tijdens je citytrip.

Hoeveel parken heeft Londen?

London telt maar liefst 3000 parken. Samen bedekken deze bijna 18% van de stad. Londen is dus groener dan je denkt!. Tijdens je wandelingen door de verschillende wijken zul je dus regelmatig een park tegenkomen. Veel hiervan zijn relatief klein. Je kunt er wandelen of picknicken, maar er worden bijvoorbeeld geen activiteiten georganiseerd.

Gelukkig zijn er ook grote parken waar van alles te zien en te doen is. Denk hierbij aan wateractiviteiten zoals zwemmen of varen, sporten, dieren, speeltuinen, wandelpaden en zelfs openluchttheaters.

De stad is erg trots op al deze parken, daarom worden ze goed onderhouden, en komen er regelmatig nieuwe eetgelegenheden en activiteiten bij.

Welke parken moet je bezoeken in Londen?

3000 parken bezoeken is natuurlijk onmogelijk tijdens een citytrip. Daarnaast zijn de meeste parken niet echt interessant voor toeristen, maar meer voor de locals die even met de kinderen buiten willen spelen. Hier vertellen we je over de meest bekende parken in Londen die zeker een bezoek waard zijn.

Hyde Park

Hyde Park is één van de bekendste parken in Londen. Met zo’n 350 hectare is er genoeg te zien en doen voor jong en oud. Je kunt er wandelen, picknicken, paardrijden, tennissen, zwemmen en nog veel meer! Om af te koelen in het water ga je naar Serpentine Lido. Je kunt hier zwemmen en genieten van andere wateractiviteiten. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hier van 1 juni tot 12 september goed vermaken. In de winter is dit deel gesloten. Ook staat het park bekend om de Speaker’s Corner in het noordoosten van het park. Hier wordt al van oudsher gesproken over diverse onderwerpen, van economie en politiek tot religie. Als je ergens een mening over hebt, kun je deze hier uiten.

Regent’s Park

In Regent’s Park heb je het idee dat je de stad hebt verlaten. Op de 395 hectare vind je prachtige grote bomen, een meer waar je een bootje kunt huren en een geweldige picknickplaats. Ook kun je er sporten of bijvoorbeeld standbeelden bekijken. In de zomer kun je van het openluchttheater genieten in de Queen Mary’s Gardens.

Victoria Park

Victoria Park is het oudste publieke park van Londen. Je kunt ook hier een bootje huren, sporten, vissen of naar hertjes kijken. Het is een prachtig en rustgevend park.

St James’s Park

St James’s Park is ook erg populair. Het ligt vlakbij Buckingham Palace en is dus goed toegankelijk. Er is een klein meer met twee eilandjes, en je kunt er zelfs pelikanen zien! Dit is trouwens één van de acht Koninklijke Parken in Londen, en tijdens het koninklijke jaarlijkse feest ‘Trooping the Colour’ gaat de parade door dit park.

Crystal Palace Park

Wist je dat er in Londen een park met dinosaurussen is? In Crystal Palace Park, in het zuiden van de stad, vind je hele grote dinosaurussen. Je weet natuurlijk dat ze nep zijn, maar van een afstandje zien ze er toch best wel echt uit! Vooral met kinderen is het erg leuk om hier een paar uur door te brengen. Er is ook een kinderboerderij, een doolhof en veel gras om eens lekker te rennen en te spelen. Kortom, het perfecte park voor kinderen.

De toegang tot al deze parken is gratis. Voor het huren van een boot of het doen van bepaalde activiteiten moet je wel betalen. In de meeste grote parken kun je ook eten en drinken. Vaak is er minimaal één restaurant of café te vinden.

Shares