Eten en drinken in Londen

Engeland staat niet bepaald bekend om zijn keuken, toch kun je er heerlijk eten! Vooral in een multiculturele stad als Londen zijn er genoeg leuke eetgelegenheden. Tijdens een citytrip is het natuurlijk leuk om wat typisch Engelse gerechten te proeven, maar ook om te genieten van de pintjes in de pubs. We vertellen je hier over de Engelse eetgewoontes en de leukste pubs en eetgelegenheden. We vertellen je zelfs over een gevangenis restaurant waar je heerlijk kunt eten!

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Engelse eetgewoontes

De meeste Engelsen houden van een stevig ontbijt. Een schaaltje yoghurt en een kop koffie is niet genoeg. Het traditionele ontbijt bevat gebakken eieren, bacon en / of worstjes, toast (met lekker veel boter), bonen, aardappelen, champignons en tomaat. Als je dit eens wil proeven, moet je naar een ‘Full English Breakfast’ zoeken op de kaart. In Covent Garden kun je bijvoorbeeld bij Balthazar terecht. Ook Dean Street Townhouse in de wijk Soho is erg bekend. Uiteraard zijn er nog veel meer restaurants waar je terecht kunt voor dit heerlijke ontbijt. Meestal ben je zo’n 15 à 20 euro kwijt per persoon.

Één van de meest bekende warme maaltijden in Engeland is toch wel de Fish and Chips. Dit is gefrituurde vis met dikke frieten. De vis is heerlijk, maar veel frietliefhebbers zullen zeggen dat Belgische frieten toch veel lekkerder zijn dan de Engelse versie. Traditioneel wordt het gerecht in een krant geserveerd. Dankzij dit papier krijg je niet zo snel vette handen. Tegenwoordig kun je op veel plaatsen Fish and Chips in een restaurant krijgen, en dus niet alleen meer op straat. Deze wordt dan netjes op een bord geserveerd.

Ook de Engelse ‘afternoon tea’ is iets dat je zeker eens moet proberen. Nu is het in België tegenwoordig ook wel populair om ‘s middags lekkere thee te drinken met kleine hartige en zoete hapjes, maar niet zoals in Engeland. Aan het einde van de middag, rond 4 of 5 uur, kun je op veel plaatsen genieten van zowel klassieke als minder bekende thees met scones, muffins, cheesecake en mini sandwiches. Als je een keer een echte high tea wil doen, is het slim dit bij je budget te berekenen. De prijzen liggen bij veel locaties vrij hoog.

Bier, pubs en cocktails in Londen

Aan het einde van de middag, zodra de werkdag erop zit, zul je veel Londenaren richting de pub zien lopen. Het is helemaal niet raar om om 5 uur met een pint na te praten met je collega’s terwijl je nog strak in het pak zit. Voor degenen die geen bier lusten, is wijn natuurlijk ook een goede optie. Als toerist kun je uiteraard ook meegenieten van de relaxte en gezellige sfeer. Dit is dan ook hét moment om een praatje te maken met de locals. In de pubs kun je vaak ook lekker eten om je avond compleet te maken.

Een aantal bekende pubs in Londen zijn:

  • The Mayflower pub
  • The Coach & Horses
  • Ye Olde Cheshire Cheese

Ga je liever voor een cocktail? Dan is de Icebar London een geweldige locatie. De Connaught Bar staat bekend om z’n martinis, dus als je daar fan van bent, weet je waar je zijn moet. En voor live jazz en blues bij je cocktail avond ga je naar Nightjar.

Eten in een gevangenis

Ja je leest het goed, in Londen kun je eten in een echte gevangenis. Nee, je zit niet aan tafel met de gevangen, en nee je krijgt niet hetzelfde eten als in de kantine wordt geserveerd. Bij The Clink koken en serveren gevangenen heerlijke gerechten. Hierbij leren ze een beroep, en krijgen ze meer ervaring met het omgaan met collega’s en gasten. Uiteraard mogen niet alle gevangenen meedoen. De regels zijn erg streng, en er is altijd controle.

Om hier te mogen eten moet je minimaal 3 dagen van te voren reserveren. We raden je aan nog langer van te voren te reserveren, omdat het restaurant al snel vol zit. Lees ook de regels op de website voor je bezoek. Je mag bijvoorbeeld geen telefoon meenemen, en kauwgom is ook verboden. Je kunt je spullen in één van de kluisjes achterlaten, maar het is niet gegarandeerd dat er genoeg ruimte is voor iedereen. Laat dus eventueel verboden producten achter in je hotelkamer.

Dit restaurant staat bekend als één van de beste van Londen, en is dus om meerdere redenen echt een bezoek waard.

Let op: Kinderen mogen niet bij The Clink naar binnen. Iedereen moet minimaal 18 jaar oud zijn.

Lees ook uitgaan in Londen

Shares