Londen bezoeken in 3 dagen

Er is echt enorm veel te zien in Londen, en je zou er dagen kunnen rondlopen. Als je ‘maar’ 3 dagen hebt, is het dus slim om van te voren goed te plannen wat je wil zien en bezoeken. Om je te helpen hebben we hier een aantal hotspots van Londen op een rijtje gezet. Maar plan niet te strak al je bezoeken in, want onderweg zul je veel leuke straatjes en wijken tegenkomen waar je ook door wil lopen.

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Leuke wijken om te bezoeken

Londen is groot, waardoor je misschien niet weet waar je het beste kunt beginnen. Het beste is om wijk per wijk te bezoeken. Neem bijvoorbeeld de metro of bus naar de wijk, en bezoek de rest verder te voet. Hierna ga je naar de volgende wijk met het openbaar vervoer. Elke wijk in Londen heeft zijn eigen architectuur, bezienswaardigheden, winkels en sfeer. Hieronder lees je over de meest bekende wijken van Londen.

Na het lezen van deze handige tips wil je waarschijnlijk meteen je citytrip naar Londen boeken. Om dat zonder moeite te doen, ga je het beste naar deze site.

Camden Town

Deze oude industriële wijk zal je met elke stap meer verbazen. De winkelpanden zijn versierd met grote 3D objecten zoals schoenen en draken. Je zult hier geen grote kledingmerken vinden, maar juist hele aparte dingen, van kleding en schoenen tot decoratie en meubels. Als je je graag anders kleed dan de rest, zul je je hier helemaal thuis voelen. De locals lopen er allemaal anders bij, gekleed in hun eigen stijl. Niemand schaamt zich, en niemand oordeelt. Dit alles zorgt voor een relaxte en vrolijke sfeer in de wijk.

Na de lange winkelstraat kom je bij de Stables Market. In deze oude stallen zitten tal van leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Van vintage tot futuristisch, er is echt voor iedere smaak wel iets te vinden. Ook worden er veel handgemaakte spullen verkocht, waardoor je een echt origineel cadeau kunt meenemen voor familie of vrienden. Je kunt vanaf hier ook een boottocht maken.

Notting Hill

De wijk Notting Hill staat bekend om zijn kleurrijke woningen en winkels. Groen, geel, rood, blauw… Bijna alle kleuren kom je tegen. Wonen is in deze wijk erg duur, maar als toerist is het fijn om er een paar uur door te brengen. Neem vooral een kijkje bij de Portobello Road Market, 6 verschillende markten in één. Op zondag is er geen markt, maar op de andere dagen van de week zijn er verschillende combinaties van de 6 markttypes, en andere openingstijden. Zaterdag is de grootste markt met de meeste bezoekers.

De Notting Hill Portobello Road Market:

  • Maandag t/m woensdag: 9u – 18u met mode & kleding, fruit & groenten, bric-à-brac, en etenswaren.
  • Donderdag: 9u – 13u met mode & kleding, fruit & groenten, bric-à-brac, en etenswaren.
  • Vrijdag: 9u – 19u met antiek, bric-à-brac, mode & kleding, fruit & groenten, en etenswaren.
  • Zaterdag: 9u – 19u met alle markttypes – antiek, arcades, bric-à-brac, mode & kleding, fruit & groenten, en etenswaren.

De tijden kunnen een beetje afwijken.

In de buurt zijn er ook leuke winkeltjes, cafés en eetgelegenheden te vinden. Je kunt hier dus makkelijk een paar uur plezier hebben.

Covent Garden

Covent Garden is een gezellige wijk vol leuke winkelstraatjes en de Covent Garden Market, een overdekt shopwalhalla. Op straat zul je regelmatig artiesten en muzikanten tegenkomen die hun talent aan het publiek laten horen of zien. Het hele jaar door is deze wijk erg gezellig, maar met Kerst wordt het er nog leuker.

Bij de Covent Garden Apple Market kun je handgemaakte accessoires kopen. Neem dus een lijstje mee van alle verjaardagen die eraan komen, want hier zul je zeker iets leuks en vooral origineels vinden. Bij de East Colonnade Market worden dingen als handgemaakte zeep, met de hand gebreide kinderkleding, sieraden en kunst verkocht. Bij de South Piazza kun je elke dag andere producten vinden zoals kleding of antiek.

Soho

In het zuiden van Soho vind je Chinatown. Hier zijn niet alleen leuke winkeltjes te vinden, maar ook goede restaurants. Als je Peking Eend wil eten, moet je zeker hier zijn. Voor de vegetariërs is er trouwens ook genoeg keuze. ‘s Avonds is het hier erg levendig en gezellig. Veel Londenaren trekken dan naar deze wijk om te dineren en door de gezellige straten te wandelen.

In Soho kun je ook goed winkelen. Vooral Carnaby Street en Regent Street zijn erg populair. Als je tijdens de Kerstperiode in Londen bent, moet je zeker eens door Carnaby Street wandelen. Elk jaar wordt alles versierd volgens een bepaald thema. De Kerstperiode begint hier al redelijk vroeg. Vanaf eind oktober kun je namelijk al genieten van de versieringen en de warme sfeer.

Andere bezienswaardigheden en activiteiten

Laten we beginnen met een tip voor de winkelliefhebbers: Oxford street. Dit is een winkelstraat van zo’n 2 kilometer lang met zowel goedkope als duurdere winkels. Denk hierbij aan de Primark, H&M, en Topshop. Het is er erg druk ‘s middags, dus probeer hier in de ochtend heen te gaan als je niet te lang in de rij wil staan bij de kassa’s. Wil je liever kleding van de grote modemerken, dan ga je naar Bond street. Gucci, Louis Vuitton en Chanel hebben hier allemaal hun prachtige winkels.

Om even bij te komen van het shoppen of rondlopen door de wijken van Londen, is er Hyde Park. Je kunt hier picknicken als het weer het toelaat, of lekker wandelen en genieten van het stukje natuur in hartje Londen. In de ochtend is het al best druk in het park, dan zie je veel mensen die op weg zijn naar hun werk. Ook worden hier soms concerten georganiseerd. Kijk dus voor je citytrip of dat het geval is. Misschien leer je wel een nieuwe groep of artiest kennen.

Een andere must-see bezienswaardigheden in Londen is de Big Ben en natuurlijk Westminster. Als je alleen van buiten kijkt heb je dit natuurlijk wel snel gezien, dus kun je doorlopen naar de Westminster Bridge. Vanaf de andere kant van het water heb je sowieso een beter uitzicht op de Big Ben. Als je er naast staat kun je namelijk moeilijk een foto maken. Na de brug ga je meteen naar links. Je komt langs Sea Life, het grote aquarium, en de London Dungeon.

Vanaf hier zie je al het bekende London Eye, het grote reuzenrad. Een rondje in deze attractie is prijzig, maar wel de moeite waard. Vooral op een heldere dag heb je vanaf hier een prachtig uitzicht. Als je hier nog even verder loopt kom je veel straatartiesten tegen. Via de Waterloo Bridge ga je weer naar de andere kant van de rivier. Als je nog genoeg energie hebt kun je doorlopen naar Piccadilly Circus of het British Museum.

Goedkoop reizen met het openbaar vervoer

Zoals je ziet, zul je aardig wat lopen in Londen. Om makkelijk van de ene naar de andere wijk te gaan is het dan ook aangeraden om het openbaar vervoer te gebruiken. Dat scheelt je een paar kilometer lopen per dag. Koop bij aankomst een Oyster Card. Dit is een pasje waar je geld opzet en waarmee je de bus en metro kunt gebruiken. Dit is goedkoper en makkelijker dan dagkaarten. Reizen met het openbaar vervoer is voor kinderen goedkoper en soms zelfs gratis. Vraag dit dus na bij de balie voor je de Oyster kaarten koopt.

Let op met dagkaarten, want Londen is onderverdeeld in verschillende zones. Hoe meer zones je kunt bereiken met je dagkaart, hoe duurder deze zal zijn. Je moet dus van te voren bedenken waar je heen wil en op welke dag, om niet de duurste kaart te moeten kopen. Met een Oyster Card heb je dit probleem niet.

Shares