Londen bezoeken in 5 dagen

Is 5 dagen in Londen genoeg om de stad te ontdekken?

5 dagen is op zich lang genoeg om een stad als Londen te ontdekken, al blijft dit natuurlijk relatief. Stel, je bent een echte museum fan, en je kunt makkelijk een hele dag in hetzelfde museum doorbrengen. Dan heb je aan 5 dagen niet genoeg om alles te zien. Neem je liever de metro, de bus of loop je graag om zo snel mogelijk van de ene naar de andere bezienswaardigheid te gaan, dan kun je heel wat zien in 5 dagen.

Goedkope citytrip londen boeken? Bekijk hier alle aanbiedingen

Alles van te voren plannen is niet makkelijk, en ook niet avontuurlijk. Toch is het aan te raden om voor je vertrek een lijstje te maken met dingen die je absoluut wil zien of bezoeken. Kies bijvoorbeeld 2 dingen of wijken per dag. Zo heb je genoeg tijd om nog ergens te stoppen onderweg van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Misschien kom je wel een prachtig museum tegen, een leuk parkje of een gezellig terrasje waar je even uit wil rusten.

Eenmaal ter plaatse zul je ook foldertjes zien liggen bij je hotel, of zul je je bedenken dat je iets bent vergeten op je lijstje te zetten. Door dingen niet te strak te plannen, kun je deze nieuwe dingen er nog mooi tussen passen. Vergeet niet dat het niet altijd super lekker weer is in Londen. Laat het museum dus wachten op de regenachtige dag bijvoorbeeld.

Wat kan ik doen tijdens mijn 5 dagen in Londen?

Omdat 5 dagen best lang is voor een citytrip, die vaak maar 3 of 4 dagen duren, heb je (met een beetje plannen) genoeg tijd om een dag of middag te gaan shoppen of om uit te rusten in een mooi park of op een terrasje. Zo kom je met leuke nieuwe outfits en vol energie terug op je werk na je citytrip!

Iedereen heeft zijn voorkeuren qua bezienswaardigheden. Zo hadden we het eerder al over de echte museum fans. Anderen willen liever naar de zeer bekende toeristische attracties, en er zijn ook toeristen die het liefst het leven van de echte Londenaren ontdekken. Toch kunnen we je wat tips geven qua leuke bezienswaardigheden. Het is hierna aan jou om te zien of deze bij jouw visie van een geslaagde citytrip passen.

Op dag 1 kun je de meest bekende Londense bezienswaardigheden bezoeken. Denk hierbij aan:

  • Westminster Abbey
  • Big Ben
  • Trafalgar Square
  • Piccadilly Circus
  • Kensington Palace

Hierna kun je even uitrusten in Hyde Park. Ook al is het hier op warme dagen best druk, kun je er toch genieten van een bepaalde rust. Hierna kun je wat gaan eten, en de rivier de Thames oversteken. Zo kom je bij onder andere:

  • Het London Aquarium – Sea Life Centre
  • De London Dungeon
  • De London Eye (het grote reuzenrad)
  • Artiesten die je vermaken met muziek, kunst en dans op de Queen’s Walk

Op dag 2 kun je bijvoorbeeld twee bekende wijken bezoeken. Echte aanraders zijn Camden Town, Covent Garden, Soho, Notting Hill en Shoreditch. Maar laten we eerlijk zijn, in alle wijken is er wel iets leuks te vinden!

TIP: Bezoek Soho in de namiddag en avond. Je kunt hier heerlijk eten!

Dag 3 kun je gebruiken om te shoppen. Zo neem je even rust van alle culturele bezienswaardigheden, en kun je genieten van de vele winkels die de stad te bieden heeft. Naast de bekende winkels zoals Primark, Harrods en Topshop zijn er ook winkels die je niet overal tegenkomt. Denk hierbij aan Disney maar ook Hamleys, een enorme speelgoedwinkel met wel 7 verdiepingen, gelegen aan Regent Street. Voor handgemaakte spullen ga je naar de wijk Covent Garden, en voor originele kleding en accessoires is Camden dé wijk.

Op dag 4 kun je musea bezoeken, maar ook diverse kerken en kathedralen. Als je dit wil doen, zorg dan wel dat je tijdens het shoppen niet al je geld uitgeeft. Kaartjes zijn vaak prijzig.

TIP: Kaartjes zijn soms goedkoper als je ze van te voren online koopt.

Op dag 5 kun je dingen bezoeken waar je eerder nog geen tijd voor hebt gehad. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs de rivier, ga naar Buckingham Palace voor de wisseling van de wacht of loop door de gezellige straatjes bij Piccadilly Circus.

We hopen dat je inmiddels inziet dat Londen een geweldige bestemming is voor een citytrip. Ben je overtuigd? Dan raden we je aan om nu meteen een citytrip te boeken en te genieten van een paar dagen rust, cultuur, bezienswaardigheden, eten en shoppen.

Shares